La regidora Sònia Recasens (PDeCAT) deixarà l’Ajuntament a finals de mandat i posarà fi a una trajectòria de 20 anys al consistori. Va entrar com a regidora el 1999 i des d’aleshores s’ha dedicat a fiscalitzar les finances municipals, ja sigui des de l’oposició -on hi ha passat quatre mandats- o com a tinenta d’alcalde d’Economia en el govern de Xavier Trias (2011-2015).

Tot i no tenir encara res definit, Recasens buscarà feina al sector privat. “El treball a la ciutat es pot fer des de molts altres àmbits”, explica. La regidora reivindica el paper de la política, “fa més falta que mai” assegura, i fa una crida a les dones perquè s’hi impliquin i estiguin en primera línia. Vinculada a Unió Democràtica, amb l’extinció del partit, va quedar dins del grup del PDeCAT com a independent.

Recasens aposta per Joaquim Forn

Companys de grup a l’oposició i també al govern, Sònia Recasens defensa la candidatura de Joaquim Forn, de qui diu que està molt il·lusionat amb ser cap de llista. “Té tot el meu suport i confiança”, explica. La marxa de Recasens suma una baixa més a l’equip que va forjar Xavier Trias després de la retirada ja anunciada de l’exalcalde i també del veterà Jaume Ciurana. Altres regidors del grup com Mercè Homs també han dit que no repetiran.

Com a tinenta d’alcalde d’Economia recorda les negociacions de pressupostos, primer amb el PP (2012) i després amb el PSC de Jaume Collboni (2014), així com la primera qüestió de confiança que es va sotmetre un alcalde a Barcelona (2013) per aprovar els comptes. Entre altres temes, va impulsar la pista de gel a la plaça de Catalunya, va pactar horaris comercials i va crear la nova societat mixta d’aparcaments per finançar la construcció d’habitatge.