L’Ajuntament ha adjudicat la redacció del projecte dels dos primers edificis d’habitatges, que s’aixecaran als entorns de la presó de la Trinitat Vella. La previsió és que les obres comencin a finals d’any i que els pisos nous, 155 en total, estiguin acabats el 2022. Els dos blocs serviran per reallotjar-hi famílies que viuen en edificis que estan en condicions precàries als carrers contigus.

En concret, els primers veïns que es reallotjaran són els dels blocs del carrer de Pare Pérez del Pulgar amb el de Vicenç Montal. Els nous edificis que es faran seran de 69 i 85 habitatges, amb pisos d’entre 55 i 70 metres quadrats, que tindran dues o tres habitacions. Als soterranis hi haurà aparcament i, en un dels baixos, un local comercial i un equipament. La inversió és de 16 milions d’euros.

pisos Trinitat Vella

Colau demana disculpes als veïns

“És l’hora de la Trinitat”, ha afirmat l’alcaldessa, Ada Colau, en la presentació del projecte. Colau ha admès que entre els veïns hi pugui haver escepticisme pel retard en les obres. “Com a representant de l’Ajuntament, demano disculpes”, ha dit l’alcaldessa, que ha insistit que els projectes ja estan en marxa. “Fins que no ho veiem, no ens ho creurem”, ha sentenciat Manoli Martínez, de l’Associació de Veïns de la Trinitat Vella.

El trasllat de la presó, el 2022

Els blocs s’aixecaran als terrenys de la presó de la Trinitat Vella, en un dels costats que ja no funcionen com a tal. El que queda de la presó és avui un centre en règim obert, que segons l’acord que van signar el 2017 l’Ajuntament i la Generalitat s’ha de traslladar a la Zona Franca el 2021. Tot i això, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha posat com a data del trasllat el 2022.

Sanz ha explicat que l’Ajuntament ja té la partida per comprar la parcel·la a la Zona Franca on s’ha de fer el nou centre en règim obert de Barcelona i que esperen fer-ho aquest 2019 per cedir-la a la Generalitat. Fonts de Justícia han explicat que el projecte de la nova presó està redactat i que estan en espera de rebre el solar per construir. El compliment d’aquest calendari determinarà la construcció dels habitatges pendents (se’n preveuen 452 en total) i els equipaments previstos.

Els veïns demanen quatre equipaments

En els darrers dos anys s’ha fet un procés participatiu amb veïns i entitats del barri per definir la construcció d’habitatges nous i el consegüent reallotjament, així com els equipaments necessaris. Se n’han fixat quatre com a prioritaris: un centre de formació professional, un centre de dia per a la gent gran, un espai per a joves i locals per a les entitats.

Segons el que s’ha acordat en el procés participatiu, l’equipament més urgent és el centre de dia, que s’ubicarà a la planta baixa dels blocs que es construiran. Segons ha explicat la regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, en un altre dels baixos dels nous edificis hi podria anar també un espai per a joves.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Veïns de la Trinitat Vella, a ‘bàsics'” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/manoli-martinez-trinitat-vella-pisos-preso/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]