ERC i la CUP han qualificat de colpista el líder de l’oposició veneçolana, Juan Guaidó, que s’ha autoproclamat com a president del país per rellevar Nicolás Maduro. Per això els dos partits han rebutjat la proposta del PP perquè l’Ajuntament reconegui Guaidó com a president legítim de Veneçuela.

Jordi Coronas (ERC) s’ha mostrat sobtat que “aquells que consideren colpistes els que volem posar urnes aquí, no considerin colpista algú que vol arribar al poder sense urnes” i ha instat el PP a respectar la legalitat veneçolana perquè “seria lògic i coherent”. Coronas ha sentenciat que “tots els conflictes s’haurien de resoldre democràticament i per les urnes”.

Per la seva banda, Maria Rovira (CUP) ha enviat una “abraçada al poble veneçolà” partidari de la revolució bolivariana i ha qualificat el moviment de Guaidó com a “cop d’estat” que representa “una vulneració de la sobirania del poble de Veneçuela”. Rovira ha assegurat que Nicolás Maduro va ser escollit democràticament i, per això, “ens oposem fermament que es consideri aquest colpista [Guaidó] com a president” del país llatinoamericà.