La CUP Capgirem Barcelona destinarà 146.804,14 € per finançar 36 projectes ciutadans. Aquests diners provenen de l’excedent dels sous dels tres regidors cupaires: el partit els limita a 2,5 vegades el salari mínim interprofessional. A la pràctica, suposa que els regidors de la CUP perceben uns 26.000 € nets anuals, en comptes dels 65.000 € bruts que l’Ajuntament els paga (93.000 € en el cas d’Eulàlia Reguant).

Amb els diners procedents de la diferència entre la retribució pagada per l’Ajuntament i el sou que acaben percebent els regidors, la CUP Capgirem Barcelona va obrir un fons comú per destinar-lo a finançar projectes ciutadans (aquesta iniciativa s’anomena Diners al carrer). Entre 2015 i 2016 els cupaires van arribar als 146.804,14 € i els han repartit entre 36 projectes, tots els que es van presentar. Cadascun ha rebut un màxim de 7.000 €.

Entre els projectes amb finançament de la CUP hi destaquen la caixa de resistència del Sindicat de Llogaters, l’escola de formació d’adults La Troca, l’agrupament escolta Wé Ziza, o l’associació Mans Petites contra la pederàstia. Més endavant el partit també obrirà un nou procés per destinar l’excedent dels sous dels anys 2017 i 2018. De cara al mandat vinent, la CUP Capgirem Barcelona es planteja que l’excedent dels sous d’altres consellers també vagi a parar a aquest fons comú (fins ara se’l quedava el partit per al funcionament intern).

Reguant, Rovira i Casas tornaran a la militància de base

Els tres regidors de la CUP Capgirem Barcelona (Eulàlia Reguant, Maria Rovira i Pere Casas) han assegurat que tornaran a la militància de base del partit quan deixin la política institucional. Rovira ha dit que “a partir de les eleccions tornarem als nostres nuclis, als nostres casals i estarem allà pel que calgui”, i ha afegit: “No marxarem, vaja”.

Rovira ho ha explicat pocs dies després que la CUP hagi fet públic els noms que conformaran la llista cupaire per a les eleccions municipals del maig. Ni Rovira, ni Reguant, ni Casas no repetiran. La cap de llista serà Anna Saliente i l’acompanyaran Jordi Magrinyà i Marga Olalla en la segona i tercera posició, respectivament.