La plaça del Sol ja ha estrenat la nova àrea de jocs per a infants. Una instal·lació amb què es vol canviar els usos de la plaça i fer un entorn més familiar. L’àrea de jocs ocupa una superfície de 75 metres quadrats a l’oest de l’esplanada central.

El districte de Gràcia ha impulsat diferents mesures i actuacions urbanístiques per donar-hi usos nous i reduir el soroll que provoquen les aglomeracions de persones a la plaça, sobretot a la nit. Les últimes actuacions han estat la instal·lació d’unes jardineres a les escales del carrer de Maspons per evitar que la gent s’assegui, la retirada de la pèrgola o més presència de la Guàrdia Urbana.

“Play cubes”: joc i escalada per als petits

Els jocs que s’han instal·lat són els primers d’aquestes característiques a la ciutat. S’anomenen “play cubes” i són estructures de plàstic en forma de rusc per a nens d’entre cinc i 12 anys. Amb aquestes estructures es desenvolupen les capacitats físiques, cognitives, socials i creatives a través de l’escalada. Segons els creadors, promouen una experiència de joc il·limitada. A més, és una estructura mòbil que permet deixar la plaça lliure quan hi hagi activitats culturals com a la Festa Major de Gràcia.