EGrup Municipal de Junts per Catalunya demana al govern de Colau que reconsideri la negativa de la ponència del nomenclàtor i que accepti homenatjar els velers i velluters immolats l’11 de setembre del 1714. El portaveu del grup, Jordi Martí, ha reclamat que es doni el vistiplau a la petició del Col·legi d’Art Major de la Seda, que reclama una placa de memòria. Volen que s’instal·li al tram de Muralla de Mar (era el tram de muralla de Barcelona que anava des de la plaça d’Antonio López fins al Baluard del Migdia).

La petició va ser desestimada el març

Martí ha explicat que l’any el 2016 el Col·legi de l’Art Major de la Seda de Barcelona va entrar una iniciativa a la Ponència del Nomenclàtor dels Carrers de Barcelona per fer la petició. Volien “honorar els velluters i velers caiguts en la defensa de Barcelona de l’11 de setembre del 1714”, ja que afirmen que “l’actitud de sacrifici i compromís d’aquests dos gremis van ser vitals per evitar el saqueig de la ciutat per part de les tropes borbòniques”. El març d’aquest any, però, es va desestimar la petició.

La Ponència del Nomenclàtor va argumentar que a Barcelona “hi ha altres senyalitzacions de Memòria que expliquen aquests fets històrics en general i estan prou representats a la ciutat”. A més, afirmaven “que no és prioritat actual la commemoració de fets de guerres”.

Ara, JxC i el Col·legi d’Art Major de la Seda demanen que es reconsideri aquesta decisió i, aquest divendres, han fet arribar un prec a l’alcaldessa Colau.