El tancament dels equipaments i clubs esportius per la pandèmia del coronavirus ha comportat un greu perjudici per les entitats. Un dels que ho ha fet més visible ha estat el Club Natació Barcelona. El degà de la natació catalana i espanyola ha engegat una campanya en la qual reivindiquen que l’esport és segur si es practica en els espais adequats.

“Els clubs són segurs”

Aquest és el principal motiu que donen els responsables dels clubs i entitats esportives per poder tornar a obrir les seves instal·lacions. La campanya que han iniciat al CN Barcelona fa especial èmfasi en el fet que l’esport s’ha de fer amb totes les garanties higièniques i sanitàries. I aquestes, en molts casos, només es poden fer en els equipaments esportius. Consideren que la inversió que s’ha fet per complir amb tots els protocols en són una bona mostra i que els diners invertits han significat una despesa important.

L’esport no és un joc

La campanya iniciada pel club mariner té com a lema “L’esport no és un joc” i, de moment, ja han publicat dos vídeos en els quals es vol conscienciar al govern de Catalunya i a totes les parts implicades en la decisió de tancar els clubs que aquesta no és la millor solució. En un primer vídeo, en el qual participen diversos esportistes professionals del CN Barcelona, es vol destacar el fet que cal mantenir els clubs oberts per mantenir l’esport base del país. En un segon vídeo, el principal argument és conscienciar a tothom que mentre els clubs no poden obrir, els ciutadans estan fent esport de manera descontrolada i amb poques mesures higièniques i de seguretat. Consideren que les institucions haurien de valorar el fet que només el 0,28 % del total d’infectats ho ha estat en instal·lacions esportives.