No és fàcil, en plena pandèmia i amb mesures restrictives, repensar una fira basada sobretot en el contacte entre els expositors, com ho era fins ara l’Smart City Expo. Els organitzadors, lluny de fer un format en línia clàssic amb ponents i xerrades, han apostat per un format molt més atractiu: un programa en directe amb multitud de connexions. 

Que no falti de res

Les xifres del nou Smart City Live no tenen res a envejar a un programa en “prime time” d’un canal de televisió. Un plató de 1.000 metres quadrats, 150 professionals, connexions en directe amb 15 països diferents i fins a 44 conferències. A això, s’hi suma que tots els assistents han passat per una prova d’antígens, per aconseguir un entorn més segur. Tot plegat podria servir com a exemple a seguir en aquests grans esdeveniments en línia, almenys fins que les vacunes no canviïn el panorama actual.

Les ciutats intel·ligents

El principal repte al qual s’enfronten les ciutats per ser més intel·ligents és, sens dubte, la mobilitat. El director de l’Smart City Expo, Hugo Valentí, apunta que amb la utilització del cotxe compartit i l’ús intensiu de la micromobilitat, com ara els patinets o la bicicleta, la ciutat pot recuperar el 86 % dels espais dedicats als aparcaments. Amb tot aquest espai disponible, assegura Valentí, la ciutat recupera zones d’ús públic i la fa molt més sostenible.