Les associacions de veïns de la Barceloneta i la Vila Olímpica (amb el suport de la FAVB), juntament amb els grups municipals d’ERC, JxC i Cs, han apressat el govern municipal perquè impugni la subhasta dels 26 locals d’oci del litoral, duta a terme aquest octubre per l’Estat. D’aquests, 23 locals se’ls va quedar el grup propietari de l’Hotel Arts.

Segons els veïns, encara queden quatre dies perquè l’Ajuntament faci valdre els seus drets (ja que va ser el concessionari directe dels locals durant 31 anys) i, en definitiva, es pugui quedar amb els locals. Les entitats també tenen constància que alguns particulars dedicats a l’oci també han presentat al·legacions a la subhasta.

Sucursalisme, inacció i secretisme

Tant les entitats veïnals com els grups de l’oposició han carregat —un cop més— contra l’executiu d’Ada Colau i Jaume Collboni per haver permès la subhasta i no haver arribat a un acord amb el govern estatal (format pel PSOE i Unides Podem, homòlegs del govern municipal).

Ernest Maragall (ERC) ha dit que Colau i Collboni “han actuat en contra de Barcelona” i hi veu “sucursalisme” i, per això, Elsa Artadi (JxC) ha avisat que “han pogut fer o no fer el que els ha donat la gana fer o no fer”. En aquest sentit, Manel Martínez (AV Barceloneta) ha assegurat que l’executiu “tenia aliats en les forces polítiques i en els veïns” i ha criticat l’opacitat de la subhasta.

Preocupació pels 16 locals restants

Més enllà dels 26 locals subhastats a l’octubre, els veïns han expressat preocupació pel futur d’un segon lot de 16 locals d’oci que hi ha a la zona. En concret, es tracta dels que són a peu de platja al passeig Marítim i dels que hi ha al damunt del Port Olímpic.

Tot i que la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha explicat en diverses ocasions que l’Ajuntament té un acord amb l’Estat per quedar-se els locals (d’aquí a dos o cinc anys, quan acabin els lloguers actuals), el cert és que no hi ha res per escrit. Així ho ha admès la mateixa Sanz.

Per això, els veïns temen que els 16 locals corrin la mateixa sort que el primer lot subhastat. “Això és una operació premeditada, la tenen clara i l’executen en dues fases”, ha sentenciat Jordi Giró (AV Vila Olímpica). Davant d’aquest fet, tant els veïns com els grups de l’oposició demanen al govern municipal que concreti un acord amb l’Estat perquè no se subhastin aquests locals.