L’Ajuntament ha assegurat que una “torsió gàstrica” va causar la mort de dos gossos de la Unitat Canina de la Guàrdia Urbana. Així ho confirma la necròpsia que s’ha realitzat als animals. El consistori ha explicat que un dels cans va morir el mes d’agost i l’altre a principis de novembre, un lapse de gairebé tres mesos. Aquest dimarts la secció sindical de CCOO havia insinuat que els dos gossos podrien haver mort per desatenció i “deficiències greus”.

SAPOL reitera que la mort dels gossos és per desatenció

Aquest mateix argument és el que ha esgrimit el Sindicat d’Agents de Policia Local (SAPOL). Afirma que la torsió gàstrica és una “malaltia seriosa, motiu d’urgència veterinària que si no s’atén en pocs minuts pot provocar la mort”, i insisteix que es tracta d’una rotació de l’estómac provocada per un excés d’aires i gasos degut a una ingesta en condicions d’estrès.

Per aquest motiu, SAPOL demana, entre altres mesures, canviar l’horari del subministrament de menjar que actualment es dona a la nit, ja que no hi ha vigilància de personal a les instal·lacions, amb l’objectiu d’evitar-los precisament una torsió gàstrica.