ELOI BADIA, regidor de Barcelona en Comú: "Aquest mes en sessió plenària, Barcelona en Comú aplicarà com serà el pla d'implementació del fons social i solidari i també quina és la quantia i com es podria accedir a aquest fons. I ens consta que serà d'aplicació a partir del primer trimestre de 2017. Comencem a parlar allò que no és la política institucional, sinó que és la política de partits. A nosaltres no ens interessa, però pel que sembla voleu obrir aquesta via. I, per tant, crec que hauríem de tenir també, tant BComú com el PSC, dret de poder adreçar preguntes als altres partits sobre la política de partits o com administren les seves finances."

La creació d’un codi ètic que limita el sou dels regidors va ser un dels cavalls de batalla de BComú a les eleccions de 2015. Tot i així, encara ara no s’ha creat el fons social i solidari al qual hauria d’anar a parar la diferència monetària entre el sou que cobren els membres de govern i el topall de 2.200 € que es van marcar.

Preguntat pel Grup Municipal de CiU, Eloi Badia ha explicat que la formació està treballant en aquest fons des de febrer i que la sessió plenària de BComú de novembre aprovarà com serà, quina quantitat tindrà i “com es pot accedir a aquest fons”. D’aquesta manera, ha afirmat que “serà d’aplicació a partir del primer trimestre de 2017” i que les aportacions dels membres de govern “no són per a l’organització, sinó que són per a convocatòries amb finalitats socials i solidàries”.

Eloi Badia també ha criticat CiU per dur aquesta qüestió a la Comissió de Presidència, ja que no parla de “la política institucional, sinó que és la política de partits”. En aquest sentit, Badia ha reclamat que, tot i que “no els interessa”, volen tenir també l’opció de preguntar pel funcionament dels altres partits: “Hauríem de tenir el dret de poder adreçar preguntes als altres partits sobre com administren les seves finances”, ha sentenciat.