L'endemà que l'oposició tombés el pressupost municipal, l'alcaldessa ha decidit avui tirar pel dret. Amb la signatura d'un decret, ha obert el tràmit d'exposició pública perquè aquests mateixos comptes es puguin aprovar en el ple de desembre. Ada Colau confia que durant aquest temps els grups facin aportacions, però si no s'arriba a un acord abans del plenari, vincularà el pressupost a una qüestió de confiança perquè la ciutat, ha dit, no es pot aturar. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Els ajuntaments no podem convocar eleccions, no podem dissoldre el ple i convocar eleccions. Jo estaria disposada a fer-ho i que fos la ciutadania la que valorés la situació decidís si hi ha d'haver un suport més ampli al govern o governar algú altre. Però això no està previst per la llei. I el que sí que està previst per la llei, en el cas dels ajuntaments, és la qüestió de confiança." Colau creu que les polítiques catalana i espanyola han influït en la falta de suport per als comptes. Ha acusat directament Esquerra de canviar d'actitud en els últims mesos i els ha recordat que ja governen junts a l'Àrea Metropolitana. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Com a mínim dos o tres cops al mes comparteixo taula de govern amb Alfred Bosch sense cap problema. I després ens veiem a Barcelona i en canvi sembla que és impossible arribar a cap mena d'acord. Jo, francament, no ho entenc, i crec que influeixen altres aspectes, no?" L'alcaldessa ha dit que comparteix l'anàlisi de Jaume Collboni que cal anar a buscar pactes amb CiU i C's, i ha assegurat que no se'ls ha descartat mai.

L’alcaldessa ha insistit que la primera opció per al govern és aconseguir el suport d’altres grups amb la tramitació del pressupost que ara s’obre, tot prenent-se “molt seriosament” totes les al·legacions que s’hi puguin presentar. Si això no passa -diu- “l’única opció que dóna la llei és la qüestió de confiança”. Colau ha assegurat que si pogués (la llei no ho permet) convocaria eleccions i que així “la ciutadania decidís” perquè “no estem aquí per la cadira, estem aquí perquè la ciutat funcioni”.

Colau ha lamentat que “el context polític estigui afectant l’agenda de Barcelona” i ha assenyalat clarament ERC. Ha recordat els acords assolits amb els republicans amb les ordenances fiscals i l’ampliació del pressupost, però ha lamentat que “en els darrers mesos hi ha hagut un canvi”. S’ha mostrat especialment perplexa perquè “a l’Àrea Metropolitana seguim governant junts sense cap problema i després a Barcelona sembla impossible”.

Sobre la proposta que va fer aquest dijous el seu soci de govern, el socialista Jaume Collboni, d’obrir les possibilitats d’acord a CiU i Ciutadans, l’alcaldessa ha explicat que “com a formació d’esquerres hem prioritzat els acords amb formacions d’esquerres però mai hem descartat d’altres”. També explica que té clar que podrà tancar acords puntuals amb aquests altres partits però avisa que comprèn que “qui vol liderar l’oposició a la ciutat”, en referència a CiU, ja li digui que mai no li donarà suport en els grans temes.