Salut anuncia que les restriccions a Catalunya, de moment, no es modificaran. No hi haurà més obertures davant de l’increment continuat dels contagis de covid dels últims dies. Ho ha anunciat en una entrevista a RAC1 el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Assegura que no es flexibilitzaran les restriccions actuals, tret del retorn del personal de la funció pública que està teletreballant. El conseller, però, també ha alerta que desitgen “no haver de fer passos enrere”. Justament aquest divendres al matí es reuneix el Procicat per analitzar les mesures que estan actualment en vigor.

Quines restriccions i mesures hi ha a Catalunya?

Sense la vacunació “estaríem tancats i barrats”

El conseller de Salut s’ha mostrat molt preocupat per les taxes de contagi que afecten sobretot la franja d’entre 20 i 30 anys. Assegura que només aquest divendres hi ha 5.200 positius. Un increment que, sense la vacunació de bona part de la població, seria dramàtic. “Estaríem com a la primera onada. Tancats i barrats”.

A l’agost, un 90 % dels contagis seran de la variant delta

Segons el Departament de Salut, a l’agost, un 90 % dels contagis que es produeixin a Catalunya seran de la variant delta. Fins ara es calculava que es podria començar a contenir la variant quan s’assolís el 52 % de població vacunada amb pauta completa. Un percentatge, però, que el mateix Argimon creu que serà una mica més alt, motiu pel qual ha demanat que es recalculi.