Un dels requisits per obtenir el certificat de covid i viatjar per la UE és haver passat la malaltia des de fa un mínim d’11 dies i un màxim de sis mesos. Ara bé, la conselleria de Salut ha aclarit que les persones que han passat el coronavirus necessiten que el diagnòstic s’hagués realitzat amb una prova PCR positiva. Si es va fer amb test ràpid d’antígens no es pot obtenir aquest passaport, perquè per directiva europea no té validesa, ha explicat el departament.

Això està provocant diverses queixes de ciutadans que van ser diagnosticats per Salut amb tests d’antígens. La conseqüència de tot plegat és que si volen viatjar hauran de presentar una PCR negativa tot i haver passat la malaltia o bé esperar sis mesos des del diagnòstic positiu per rebre una dosi del vaccí i obtenir la pauta completa de vacunació, i poder obtenir així el certificat de vacunació de covid.

Aquest certificat es pot obtenir sempre que consti que la persona ha rebut la pauta completa de les vacunes contra la covid-19 aprovades per la Unió Europea: Pfizer, Moderna, Janssen i AstraZeneca.

Argimon espera que Europa reculi i accepti el test d’antígens

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat que es tracta d’una incongruència que no es pugui obtenir el certificat covid amb el test d’antígens. Assegura que el Govern espanyol tampoc hi està d’acord i que espera que pressionin a Europa per canviar-ho el més aviat possible.