L’actual portaveu del govern català i consellera de Presidència, Elsa Artadi, s’incorporarà de número dos a la llista de Joaquim Forn a Barcelona de cara a les eleccions municipals del 26 de maig, segons ha confirmat en roda de premsa. La consellera de la Presidència ha indicat que, per a ella, “és un honor i estic molt emocionada”, i ha afegit que durant les darreres setmanes han estat treballant amb “tot l’equip de regidors municipals a l’Ajuntament” per fer una “candidatura que sumi”.

Artadi farà tàndem amb Forn, ara en presó preventiva pel judici contra el procés, en una llista en què també hi haurà Neus Munté, guanyadora de les primàries del PDeCAT, que ocuparà la tercera posició. Forn ha agraït en un tuit que Artadi i Munté s’incorporin a la llista, confegida amb l’objectiu de sumar “per posar Barcelona al centre de tot”.

Neus Munté

Artadi era una de les polítiques que hi havia sobre la taula aquests dies previs a la configuració de la candidatura. Durant aquest compàs d’espera, la portaveu del govern va publicar aquest dimarts a Twitter un vídeo en què passejava per dos espais emblemàtics de Barcelona: la Rambla i la festa de Sant Medir.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Candidats a les eleccions municipals 2019 a Barcelona: Tota la llista” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Ferran Mascarell

En aquest ball de noms també hi ha el de Ferran Mascarell, que en un acte amb simpatitzants aquesta setmana es va oferir a les candidatures independentistes per sumar esforços i que també es podria incorporar a la llista de Forn.

Sànchez al Congrés i Puigdemont a Europa

Aquest diumenge també s’ha donat a conèixer la llista de Junts per Catalunya a les eleccions generals. Jordi Sànchez encapçalarà la candidatura que tindrà l’actual consellera de Cultura, Laura Borràs, de número dos. Aquests canvis afectaran, com és evident, el govern català, que perdrà dues conselleres que s’hauran de substituir.

Pel que fa a les eleccions europees, el president Carles Puigdemont encapçalarà la llista de la formació sobiranista.