L’alcaldessa, Ada Colau, ha tancat l’últim ple del mandat amb una intervenció en què ha desitjat una “bona campanya” als candidats que es presenten a les eleccions municipals. “Ha estat un honor ser l’alcaldessa aquests quatre anys”, ha dit Colau. Ha reconegut que “tots hem comès errors” i ha animat a aprendre’n. L’alcaldessa ha dit que ha estat “un dels mandats més complicats” i que això els farà tenir “un vincle de per vida”.

La sessió ha tingut un regust de final de curs i alguns regidors han aprofitat el seu torn en qualsevol debat per acomiadar-se, com és el cas de Sònia Recasens i Maite Fandos, del PDeCAT. “Al nou govern haurem de fer una primera acció contundent…”, ha expressat en un debat el candidat socialista, Jaume Collboni, que ja es veu governant. “Ara toca nou govern”, ha etzibat a Colau la regidora de Cs Marilén Barceló. L’inici imminent de la campanya electoral ha marcat moltes intervencions.

ple Ajuntament

Alberto Fernández: “Que Barcelona l’encerti”

Alguns dels regidors ja no continuaran, com Carina Mejías (Cs), que ha deixat tot el protagonisme del ple per als dos regidors (Marilén Barceló i Paco Sierra) que continuen a la llista de Manuel Valls. El veterà Alberto Fernández Díaz (PP) ha aprofitat la pregunta que havia de fer a l’alcaldessa per deixar anar “reflexions de ciutat”, i ha demanat que les eleccions del 26-M se centrin en Barcelona. “L’endemà de les eleccions caldrà seguir fent Barcelona”, ha conclòs.

 

Els 41 regidors que han format part del ple en aquest mandat tornaran a coincidir encara un dia més després de les eleccions. Serà en una sessió per acomiadar els 28 regidors que, si ens fixem en les llistes, no continuaran.