El candidat de Barcelona És Capital (BCAP-Primàries) a l’alcaldia, Jordi Graupera, ha reivindicat que els mitjans públics facin cobertura de la seva candidatura durant la campanya de les eleccions municipals del 2019. Segons Graupera, BCAP-Primàries té representació a l’Ajuntament de Barcelona perquè el regidor no adscrit Gerard Ardanuy és suplent a la llista. “Cap altre grup no pot reclamar els drets electorals d’Ardanuy a part de nosaltres”, ha afirmat.

Graupera ha apuntat que les primàries independentistes van tenir més de 10.000 participants i, per això, diu que es mereixen “una cobertura en igualtat de condicions”. El candidat a l’alcaldia ha afegit que BCAP es pot considerar un grup polític significatiu i que, segons la Llei electoral, els pertoca cobertura informativa. “Els mitjans públics han de protegir el dissident, el crític i la minoria amenaçada pels discursos dominants; nosaltres complim aquests valors”, ha sentenciat.

 

Graupera: “Serem la gran sorpresa”

Quan falta una setmana per a l’inici de la campanya electoral, Jordi Graupera ha dit que BCAP-Primàries serà “la gran sorpresa” i s’ha mostrat confiat d’obtenir representació. Després de la polèmica que s’ha generat arran d’un retuit de l’expresidenta del Parlament Núria de Gispert, que forma part de la llista de BCAP, el candidat a l’alcaldia ha dit que “tots els membres de la candidatura són lliures de defensar les seves idees”.

Graupera ha comparegut al costat de Gerard Ardanuy, que, com a suplent de la llista, ha expressat suport a BCAP-Primàries. “És l’alternativa número u”, ha afirmat Ardanuy, que ha destacat que la candidatura representa “una manera diferent de veure la política, antisistema”.