El vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, ha anunciat que la Generalitat està preparant un mecanisme de “suport continuat” per ajudar els autònoms afectats per la crisi de la covid-19. En una entrevista a TV3, Aragonès ha assegurat que l’explicaran “en els propers dies” i que es mobilitzaran més de 300 milions d’euros amb l’objectiu que aquests ajuts arribin a “molta més gent”. “La mesura per als autònoms que preparem multiplicarà l’ajuda d’emergència que vam donar inicialment”, ha afirmat.

“L’objectiu és salvar vides”, assegura Aragonès, que reconeix que aquesta situació de crisi provocada per la pandèmia pot durar mesos. En aquest sentit, el vicepresident també ha reclamat a l’Estat que faci esforços per ajudar els autònoms, i ha reclamat al govern de Pedro Sánchez que deixi de cobrar-los les quotes.

Nou pla d’ajuts de 50 milions d’euros

D’altra banda, Aragonès també ha anunciat la convocatòria “imminent” del nou pla d’ajuts per valor de 50 milions d’euros per als autònoms, que s’afegeix al pla de suport inicial de 20 milions d’euros. Justament, aquesta primera partida econòmica ha aixecat molta indignació entre aquest col·lectiu. D’una banda, perquè només ha permès ajudar amb 2.000 euros un total de 10.000 autònoms, del mig milió que hi ha a Catalunya. I, de l’altra, perquè aquests ajuts es donaran als primers que van aconseguir tramitar la sol·licitud a través de la pàgina web que es va habilitar i que va esgotar els ajuts en poc més de 24 h, després d’estar col·lapsada bona part del temps. Arran d’aquesta polèmica, de fet, el govern català va anunciar que posaria en marxa un mecanisme “més àgil” per poder ajudar els autònoms.