El Partit Socialista (PSC) ha celebrat aquest dijous a la tarda l’acte central de campanya de les eleccions generals del 28-A a Barcelona. Ho ha fet al Pavelló de la Vall d’Hebron, on els socialistes han reunit 4.000 persones per seguir la plana major del partit amb el candidat Pedro Sánchez al capdavant per donar suport la cap de llista per Barcelona, Meritxell Batet.

Pedro Sánchez ha demanat el vot als electors socialistes, als indecisos i també als que no voten la formació perquè “som molt a prop d’aconseguir l’Espanya que volem, però no és suficient”. Ha afirmat que “necessitem una majoria molt més àmplia” perquè “guanyar no és suficient, cal governar”. Ha assegurat que els socialistes són “els únics que podem garantir dues coses: que Espanya avanci i fer front a la ultradreta“.

El líder socialista també s’ha mostrat convençut que el seu partit és l’únic que pot “garantir la convivència”, tant davant de la dreta com dels independentistes. A aquests últims els ha demanat que “deixin d’enganyar els catalans que van creure en ells perquè la independència no és possible”, i als partits de dretes —”els que utilitzen la crispació per sembrar dubtes sobre el compromís del Partit Socialista”— els ha dit que “mai és mai. I mai no hi haurà referèndum, ni independència, ni es permetrà el trencament de la Constitució”.

Finalment, ha demanat el vot per aconseguir una “àmplia majoria”  per anar “cap a la justícia social, la convivència i la neteja política”.

Batet: “Les enquestes són dades, necessitem vots”

La candidata Meritxell Batet ha demanat el vot per “a tots aquells que no vulgueu un govern de dretes”. Ha tornat a treure pes a les enquestes —“són dades, estadístiques, i nosaltres allò que necessitem són vots”— i ha cridat a anar a votar el 28-A. Ha dit que cal votar perquè no guanyi la dreta —”per cada insult de la dreta”, “per cada una de les seves mentides”, “envers les seves pors”, un vot socialista—, però també que ho facin els independentistes —”guanyarem envers les fugides cap enlloc”, enves “la ruptura, un projecte compartit”.

I, a més, ha dit que ha de guanyar el PSC perquè “quan a Catalunya no guanyen els socialistes, a Espanya governa la dreta”. “Si els socialistes no guanyem a Catalunya, tindrem Vox al Govern d’Espanya”, ha asegurat.

Collboni: “Colau ha posat Barcelona al servei de l’independentisme”

També hi ha participat el candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, que ha assegurat que “tinc moltes ganes de la campanya del maig” i ha criticat la gestió de l’alcaldessa, Ada Colau. “Posar Barcelona al servei de l’independentisme, aquest és el resum del mandat de Colau”, ha assegurat Collboni. Ha afegit que “aquesta campanya va de caretes fora i als senyors de Podem els han caigut” quan el candidat Jaume Asens va dir que “els independentistes raonables han de votar Podem”.

L’alcaldable socialista ha apel·lat al vot útil d’esquerres perquè “no s’han assabentat que en la causa de l’independentisme no hi ha res d’esquerres”. “Un projecte que confronta i no és solidari no és d’esquerres”, ha dit. Per això, ha demanat el vot per al PSC “perquè pugin els salaris, tinguem pensions dignes i homes i dones continuïn progressant junts.” I ha demanat una “gran mobilització” perquè no “tot està fet”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]