El número sis de Junts per Catalunya (JxC) per a les eleccions generals del 2019Francesc de Dalmases, ha denunciat aquest dijous la impugnació de la candidatura de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí per a les eleccions europees, que han presentat el PP i Cs a la Junta Electoral Central (JEC). En una entrevista al programa ‘bàsics’, ha dit que tots dos partits volen “apartar-lo”. De Dalmases ha afegit que es tracta d’una estratègia que “vol guanyar als tribunals allò que perdria a les urnes“.

El número sis de la llista encapçalada per Jordi Sànchez ha anat més enllà i ha dit que “l’operació ‘apartar a Puigdemont’ s’està fent“, a través de la qual, “l’Estat -a través de la JEC- vol silenciar una candidatura, la de Puigdemont, que és guanyadora”.

Francesc de Dalmases ha destacat que Junts per Catalunya apel·larà a la impugnació presentada per PP i Cs, i ha dit que “hi ha poc temps per fer-ho”, però, segons ha afegit,  poden acreditar que “en el cens electoral hi figuren Clara Ponsatí, Toni Comín i Carles Puigdemont” i que “tenim raó i no hi ha cap problema amb la llei”. Amb tot, de Dalmases ha dit que “ens preocupa, per l’experiència que tenim, que l’Estat no jugui net” i “que hi hagi una operació ‘apartar Puigdemont'”.