La número dos de Junts per Catalunya (JxC) a les eleccions generals, Laura Borràs, ha defensat aquest dijous el model d’immersió lingüística, després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que avala el règim lingüístic de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i que havia patit un recurs del PP el 2009 que ara ha estat tombat.

Borràs no ha celebrat la sentència del TC i ha dit que “no ens cal la sentència del Constitucional per saber que -la LEC- és un model de cohesió social”. En aquesta línia, ha reiterat que no calia “l’assentiment” del TC per conèixer la qualitat de l’escola catalana.

En la mateixa línia s’ha pronunciat la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga i l’exconseller Lluís Puig, que ha afegit que “és el fracàs” del PP en el recurs presentat al TC fa 10 anys. De fet, Puig ha destacat l’ampli suport que va tenir l’aprovació de la LEC, amb el suport del PSC, i els ha recordat, amb sarcasme: “Qui t’ha vist i qui et veu?”. Puig ha recordat que els socialistes, 10 anys després, van donar suport al 155.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]