El Partit Popular (PP) ha celebrat aquest dijous l’acte central de campanya a Barcelona. La candidata popular per Barcelona a les eleccions generals, Cayetana Álvarez de Toledo, acompanyada del seu cap de files, Pablo Casado, ha tornat a parlar de violència masclista, que ha qualificat de “violència de parelles” en un acte a l’Hotel Catalonia Barcelona Plaza.

Després que Pedro Sánchez digués a Casado en un debat televisiu que fes arribar a les seves candidates que “no és no”, fent referència a Cayetana Álvarez de Toledo, la cap de llista ha volgut respondre’l: “Prou ja d’instrumentalitzar la violència de parelles com un crim polític per tirar-nos-ho a la cara de la dreta”, ha dit, “no hi ha una ideologia rere un assassinat o una violació”.  Ha afegit que “no hi ha cap organització de mascles que digui matem a les dones perquè són dones, i sí que hi ha hagut organitzacions que han matat espanyols només per ser espanyols” i ha posat d’exemple el País Basc i Catalunya.

Per altra banda, Cayetana Álvarez de Toledo ha celebrat que el TC hagi tombat diversos articles de la llei catalana d’educació i ha reivindicat la Constitució i el rei Felip VI. La candidata també ha carregat contra el PSOETorra, la “violència” que, segons ha dit, “sempre patim els nacionalistes per part d’independentistes i mai al revés” i contra TV3, després d’haver participat en un debat amb la resta de candidats aquest dimecres a la nit. 

Casado aplicarà el 155 “en el primer consell de ministres”

Ha tancat l’acte el cap de files del PP i candidat a la presidència del Govern espanyol, Pablo Casado, que ha considerat Cayetana Álvarez de Toledo la “revelació de la campanya”. Casado ha reiterat que si arriba a ser president activarà l’aplicació de l’article 155 “al primer consell de ministres”, i ha afirmat que si no ho fes estaria “prevaricant” com, al seu parer, fa Sánchez, perquè no estaria defensant “els drets i les llibertats” de tots els catalans. De fet, considera que el socialista és un “cavall de Troia” que “oculta ERC, Junts per Catalunya i Bildu” per fer-los “entrar a Moncloa”.

El candidat popular també ha afirmat que aplicarà la llei de partits per “eliminar la kale borroka independentista” de Catalunya, que aprovarà una llei de símbols per protegir la bandera espanyola o la figura del rei i que tirarà endavant una Llei d’acció exterior per “tancar el Diplocat”. En aquest sentit, Casado ha qualificat el procés sobiranista de “catàstrofe econòmica i social”, i ha assegurat que ha estat “pitjor que una catàstrofe atmosfèrica”.

Dos milions de llocs de treball

Per altra banda, el candidat popular ha retret a Pedro Sánchez haver obtingut les “pitjors dades d’ocupació des del 2013”, després que s’hagi conegut l’Enquesta de població activa (EPA) del primer trimestre de l’any, que situa la xifra d’aturats en 3.354.200 persones i fixa la taxa d’atur en un 14,70 %. El candidat del PP ha acusat el president del govern actual de “mentir” sobre l’economia “com Zapatero”, i s’ha compromès a crear dos milions de llocs de treball en la pròxima legislatura si governa.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]