La candidata de Ciutadans a l’alcaldia, Anna Grau, ha presentat aquest dilluns al migdia una llista totalment renovada —sense cap dels regidors que el partit ha tingut fins ara— per a les eleccions municipals 2023. Amb tot de cares noves, Grau ha afirmat que es vol desvincular dels errors que ha comès la formació aquests darrers anys.

Volem aprendre dels nostres errors i per això cap dels exregidors de Ciutadans repetiran a la nova llista”
Anna Grau, candidata de Ciutadans a l’alcaldia

Nico Ortiz farà tàndem amb Grau i l’ha situat al número dos de la candidatura. Un activista “infatigable”, segons Grau, que treballarà perquè Barcelona sigui “més lliure, humana i digna”. De número tres, l’alcaldable de Cs ha situat la diputada i “companya de Parlament”, Marina Bravo, que vol que s’encarregui de l’àrea d’Urbanisme si guanya les eleccions del 28 de maig.

L’emprenedor del sector de l’oci i la restauració, Javier Edrosa, va de quatre i serà “el terror dels enemics dels autònoms”, segons Grau. Li seguirà de número cinc l’advocada Sonia Reina, que vol que dirigeixi l’oficina pels drets civils que Ciutadans vol impulsar a l’Ajuntament. “Una mena de finestreta única per protegir-se d’abusos i atacs a la dignitat civil i personal”, ha descrit Grau.

Completen les 10 primeres posicions Juan del Olmo, al número sis; Montserrat Herrera, al set; Pedro Juan Sánchez, al vuit; Jéssica Pauchet, al nou i Muhammad Arsalan, al 10.

Es desvincula de la guerra interna a Ciutadans

Anna Grau defensa que la seva candidatura “té molt a oferir” i confessa que és “l’honor més gran” de la seva vida encapçalar la llista de Ciutadans a Barcelona. Ho vol fer, però, trencant per complet amb tot el succeït al grup municipal els darrers mesos i la guerra interna: Luz Guilarte va renunciar al càrrec de regidora l’octubre en denunciar ser víctima d'”una trama” en contra del partit i dels companys del grup.

I, de fet, la relació de Grau amb el líder actual del partit a l’Ajuntament, Paco Sierra, tampoc és bona. Al febrer, Sierra va dir que presentaria una demanda contra Grau per acusar-lo de morós.

Grau no comptarà amb Francisco Sierra, Noemí Martín ni Julia Barea per “no repetir”, ha dit, “les problemàtiques per les quals ha passat el partit la legislatura passada”. No obstant això, Grau ha defensat que els seus candidats, tot i no ser cares conegudes de la primera línia, la majoria són persones vinculades al partit i representants de la formació a Barcelona.