La candidata de Ciutadans a l’alcaldia de Barcelona a les eleccions municipals 2023, Anna Grau, ha presentat aquest dijous una incorporació a la seva llista. És Juan Ramón Martín, graduat en Administració i Direcció d’Empreses i “activista notori pels drets dels malalts oncològics”, arran de la malaltia que pateix la seva dona, Laura Escobar. Encara no se sap quina posició ocuparà dins de la llista.

Escobar té diagnosticat un càncer en fase de metàstasi per al qual necessita un medicament molt car que no entra per la Seguretat Social. Ella i la seva família (amb el suport de Ciutadans) van engegar una campanya per revertir la situació i que el sistema sanitari públic es faci càrrec d’aquest i altres fàrmacs que necessiten els malalts oncològics.

“Un revulsiu dels serveis socials”

Anna Grau ha defensat la incorporació de Juan Ramón Martín per “aconseguir que cap malalta de càncer de Catalunya hagi de pidolar” i també ha assegurat que el fitxatge de Martín serà una ajuda dins de l’Ajuntament “per defensar un revulsiu dels serveis socials i sanitaris de tots els habitants de Barcelona”. Per ara, a banda de Juan Ramón Martín, Anna Grau només ha presentat un membre de la seva llista a les municipals: Nico Ortiz, actual conseller del partit al districte d’Horta-Guinardó, que serà el número dos.