Xavier Trias

El candidat de Junts a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, l’exalcalde Xavier Trias, ha tancat el pacte amb el PDeCAT i Demòcrates per al 28-M i els dona alguns dels primers noms de la llista. En representació del PDeCAT concorrerà Joana Ortega, vicepresidenta del govern d’Artur Mas i que ocuparà el lloc número sis de la llista. Per part de Demòcrates, hi haurà Assumpció Laïlla, que es postula de número nou.

La llista s’ha presentat aquest dimecres en l’assemblea que Junts ha fet a Barcelona. Els afiliats hauran de ratificar-la aquest dijous en una votació telemàtica.

Josep Rius i Joan Rodríguez, entre els primers noms

A banda d’aquests noms, Trias ha optat per incorporar a la llista el portaveu actual de Junts, Josep Rius, proper a l’expresident català Carles Puigdemont i que ocuparà la posició número set. Rius va ser cap de gabinet de Joaquim Forn durant el mandat de Xavier Trias.

També es coneix quina posició ocuparan alguns dels noms ja coneguts de la llista de Trias i que van ser consellers de la Generalitat de Catalunya: Victòria Alsina anirà de número quatre; Damià Calvet, al cinc, i Ramon Tremosa, al 10. El regidor Joan Rodríguez es confirma en el número vuit.

Els militants avalen la llista

Els afiliats han ratificat amb el seu vot la llista que encapçala Xavier Trias per a les eleccions municipals a Barcelona. Durant tot aquest dijous, 13 d’abril, han pogut votar i els resultats han estat els següents:

  • 76,1 % de vots favorables
  • 23,9 % de vots desfavorables