Tània Verge (consellera d’Igualtat i Feminismes) i Carles Campuzano (conseller de Drets Socials) tancaran la llista d’ERC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona. Segons ha pogut saber betevé, ocuparan els números 40 i 41, respectivament, de la llista d’Ernest Maragall; dues posicions simbòliques amb les quals el republicà vol remarcar el pont entre les dues bandes de la plaça de Sant Jaume: entre l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya (governada per Esquerra).

Verge i Campuzano ocuparan dos dels pocs llocs que encara quedaven per conèixer de la llista republicana, que es manté continuista perquè inclou set regidors actuals entre les 10 primeres posicions. Al capdamunt de la llista només hi ha, per tant, tres fitxatges: l’exconsellera Ester Capella, el militant del Jovent Republicà Jan Sibina i la fins ara portaveu d’ERC a Sant Martí, Lourdes Arrando.

Dos corrents diferents

Els dos fitxatges de tancament, que la Federació d’ERC Barcelona va validar aquest dimarts al vespre, representen dos corrents diferents dins de l’espectre independentista. Amb aquest moviment, Ernest Maragall vol donar importància a la base social dins del seu projecte de cara a les eleccions municipals del 28 de maig. “El més important són les persones, no els càrrecs, i en els dos casos són d’una qualitat i excel·lència més que demostrada”, ha afirmat Maragall.

En un vídeo facilitat per ERC, Campuzano diu que és “un plaer” acompanyar Maragall a la llista per “reforçar el canvi de cicle polític que el país necessita”. La consellera Tània Verge ha destacat “l’experiència, honestedat i empatia” del candidat republicà amb un projecte de ciutat “més inclusiva, amb més justícia social, més sostenible i evidentment també més feminista”.