CARME FORCADELL, presidenta ANC "El 9 de novembre de 2104 farà 25 anys de la caiguda del mur de Berlin. I com tots sabeu aquesta caiguda del mur va ser un símbol de la llibertat. I nosaltres estem segurs que el 9 de novembre també serà el símbol de la nostra llibertat" MURIEL CASALS, presidenta d'Òmnium cultural "És un dia d'alegria i un dia d'il·lusió perquè les nostres esperances es van fent realitat. Venim d'un camí molt llarg, hem fet molta feina i si avui hem arribat fins aquí, imaginem fins on podrem arribar." JOSEP MARIA VILA D'ABADAL, president Associació Municipis per la Independència "És un dia important perquè tots patiem per aquest moment. És un moment, potser, que canvia la tendència i que fa un pas important de gegant cap el final que és el sí i aconseguir la independència."

Totes tres entitats han destacat que ara és hora de continuar treballant pel procés i lluitar pel doble “sí”.

Des de l’Assembla Naciona Catalana, Carme Forcadell ha celebrat que “s’hagi consolidat la majoria sobiranista del Parlament” i ha valorat que la consulta es faci el 2014 perquè aquest “era un objectiu irrenunciable de l’ANC”. Forcadell ha recordat que “el 9 de novembre de 2014 farà 25 anys de la caiguda del Mur de Berlín”, un símbol de la llibertat que esperen “que sigui també la nostra llibertat”, per “un projecte unitari, inclusiu i de futur”.

Forcadell ha dit que “hauríem preferit una pregunta més senzilla, més clara, però com a comitè permanent de l’Assemblea Nacional Catalana hi estem d’acord“, a continuació, “treballarem perquè el ‘sí’ a  la independència sigui massiu el proper novembre” i, per tant, “treballarem positivament pel ‘sí i sí’”.


Des d’Òmnium Cultural, Muriel Casals ha afirmat que ara “som a prop de ser un país normal” i ha reivindicat el paper de les entitats en l’organització dels darrers 11 de setembre. Casals ha dit que ara cal treballar per arribar a ser un país normal i s’ha mostrat satisfeta perquè els representants electes estiguin units en aquest camí.

Per part de l’Associació de Municipis per la Independència, l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, s’ha afegit a les valoracions de l’ANC i Òmnium i ha remarcat que el procés segueix. Vila d’Abadal ha destacat que “el president ha estat a l’alçada, ho ha fet abans de temps i amb una pregunta adequada. Això ens ha de donar esperança per dir al poble de Catalunya que hem de tirar endavant.” Des de l’AMI han considerat que aquest és un bon moment i que “si continuem junts, guanyarem segur”.