El líder socialista, Jaume  Collboni, ha defensat la proposta perquè assegura que “una falsa tolerància o la regulació” de la prostitució contribueix a l’augment del tràfic de dones víctimes d’explotació sexual. Des del PDeCAT, Francina Vila s’ha mostrat abolicionista en aquest tema. “No tot es pot vendre”, ha dit Vila, que ha defensat el suport a qualsevol mesura per prohibir la prostitució. Alberto Villagrasa (PP) ha assegurat que en els carrers on hi ha prostitució hi ha “un efecte colateral” amb problemes de convivència.

Les tesis de Collboni han estat durament rebatudes per BComú, Cs, ERC i la CUP. La regidora de Feminismes, Laura Pérez, ha dit que la proposta del PSC és “una greu irresponsabilitat” i ha acusat els socialistes de “negar i infantilitzar les dones”. Des de Cs, Marilén Barceló ha demanat respecte i legalitzar el treball sexual voluntari. Montse Benedí (ERC) ha demanat no posar al mateix sac l’explotació sexual i la prostitució voluntària. En la mateixa línia s’ha expressat Maria Rovira (CUP), que ha acusat Collboni de criminalitzar les dones.

El regidor Ardanuy ha demanat al PSC traslladar el debat a les administracions competents i Puigcorbé s’ha oposat  a la proposta recollint els discursos de Cs, ERC i la CUP. En la rèplica, Collboni ha dit que el PSC no té plantejaments abolicionistes i que la voluntat és sancionar la demanda de sexe.