Un equip d’agents cívics s’afegirà aquest cap de setmana al dispositiu de la Guàrdia Urbana als búnquers del Carmel. Segons ha explicat la regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, aquests agents informaran als visitants sobre els horaris d’aquest espai i el tancament nocturn del recinte. Els informadors estaran els caps de setmana i les vigílies de festius de 17 a 21 h, se situaran als accessos al turó i estaran en contacte amb la Guàrdia Urbana, que mantindrà el mateix dispositiu que fins ara.

Alarcón defensa que la tanca ha tingut un “efecte dissuasiu” en la presència de turistes als búnquers. “La situació en aquests moments és millor que fa un mes”, assegura. Tot i això, reconeix que el problema no està resolt: “No ho abandonarem i seguirem estant-hi a sobre”. Des del districte també defensen que aquestes primeres nits la Guàrdia Urbana ha controlat el tancament i posa de mostra del canvi d’usos el fet que s’ha passat de recollir 30 bosses d’escombraries a només una.

Contactes amb Booking i Google

En paral·lel a tot això, l’Ajuntament també està treballant per fer arribar als turistes el nou canvi d’usos del turó de la Rovira “al més ràpid possible”. La informació ja s’ha distribuït als hotels i als apartaments turístics i també a l’aplicació Taxi al dia. El consistori també ha demanat a Booking que deixi de promocionar els búnquers del Carmel a la seva pàgina web i ha sol·licitat a Google que incorpori la informació dels horaris d’obertura al públic de l’espai.

La tanca de Marià Labèrnia, fàcil de saltar

Els veïns critiquen que la segona nit del tancament han incrementat els turistes que han saltat la tanca per accedir als búnquers. Explica que ho fan sobretot per l’accés del carrer de Marià Labèrnia. “Sembla que l’Ajuntament ho ha deixat expressament”, assegura David Mar, membre del Consell Veïnal dels Tres Turons, que critica la facilitat de “colar-se” en aquest punt. Afirma també que la Guàrdia Urbana no els fa cas quan els avisen i denuncien que l’Ajuntament estigui promocionant les vistes d’un altre turó de la ciutat a la pàgina web de Barcelona.