Els populars encaren la segona meitat de la campanya electoral més confiats perquè, segons Albiol, davant la radicalitat de l’independentisme cada vegada hi ha més votants constitucionalistes. Per això ha redoblat la pressió a Cs i el PSC per arribar a un acord després del 21-D.

Ara bé, el presidenciable ha acceptat la possibilitat que de les urnes torni a sortir un govern independentista i ha assegurat que, si això passa, serà perquè una part de la societat no ha escarmentat. Amb aquest escenari, Albiol ha afirmat que el Govern espanyol estaria legitimat a aplicar el 155 per garantir la democràcia i per recosir la fractura social.

El procés, una estafa

Xavier García Albiol també s’ha referit a les filtracions d’algunes declaracions d’Oriol Junqueras en què deia que la via unilateral era impossible: “Si fa un any i mig deien que era impossible, per què han provocat aquesta situació?”, s’ha preguntat. A més, ha alertat que aquest fet evidencia que el procés ha estat una gran estafa per als seus seguidors i ha estat letal.

Un nou finançament econòmic

Aquesta setmana, la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha vingut a Catalunya a fer campanya al costat de Xavier García Albiol. Aquest dimarts s’ha reunit amb el teixit empresarial català a Foment del Treball i, en l’atenció als mitjans posterior, ha assegurat que l’Estat treballarà per evitar un boicot a productes catalans.

Sáenz de Santamaría també ha plantejat la necessitat de treballar per un nou model de finançament autonòmic per “donar un impuls a la inversió pública de Catalunya amb els nous plans d’infraestructures” amb l’objectiu que “sigui un motor d’atracció per a inversors”. A més, la vicepresidenta ha afegit la necessitat que “tots junts ajudem Catalunya a superar el malson que ha estat el procés”.