En contraposició a això, ha dit, hi ha la via independentista, que ha estafat els ciutadans amb promeses que no es poden complir, o un govern liderat per l’extrema dreta, amb Arrimadas de presidenta, Albiol de vicepresident i Iceta ballant al mig.

El míting de Tarragona, el més multitudinari fins al moment d’aquesta campanya, ha estat el primer acte amb la presència d’Iglesias, que ja va venir a Catalunya durant la precampanya i tornarà a intervenir en l’acte central de Catalunya en Comú – Podem de dissabte vinent a Barcelona.

El candidat dels comuns, Xavier Domènech, ha tornat a apel·lar al milió d’indecisos que encara no han decidit qui votaran. Ha dit que poden esdevenir un tsunami que esborri els blocs el 21-D. I els ha demanat el vot dient-los que la seva formació no menteix, és honrada i no juga a la ruleta russa. Domènech també ha dit  que el canvi que espera protagonitzar a Catalunya ha d’obrir camí, també, un canvi a l’Estat per convertir-lo en un país de països. Abans, però, cal fer fora, ha dit, el PP del govern i les institucions espanyoles.