Catalunya en Comú – Podem és partidària de formar un govern transversal amb un candidat de consens que no necessàriament hagi estat cap de llista. Ho ha explicat en una entrevista al ‘bàsics’, el número cinc de la llista de CCP, Joan Josep Nuet. L’exmembre de la Mesa del Parlament ha defensat que Catalunya necessita una legislatura llarga, de quatre anys, i en què s’aturi la divisió entre blocs.

Els comuns es presenten com l’única garantia per evitar un bloqueig parlamentari. “Si la nostra proposta no surt, anem a eleccions. A repetició electoral”. Nuet també ha advertit que per poder formar el govern de consens cal que ERC abandoni la via unilateral i que el PSC no doni suport a l’article 155. El membre d’EUiA ha declarat que l’objectiu de la seva formació és evitar que cap dels dos blocs tingui majoria absoluta.

Joan Josep Nuet també ha mostrat clarament respecte als resultats electorals i ha subratllat que una Catalunya (la independentista) no derrotarà l’altra (la no independentista), però alhora també assegura que no passarà a l’inrevés. Per Nuet, el més important és deixar enrere les trinxeres i aixecar ponts.

Recupera l’entrevista completa