Si es compleixen les últimes enquestes publicades, el 21-D el Partit Popular podria treure el mateix nombre d’escons que la CUP i, fins i tot, quedar per sota. Xavier García Albiol ha advertit als votants populars que suposaria “un triomf per a Junqueras i Puigdemont” i, ha assegurat, “aquest luxe no els el podem donar”. El candidat ha afegit que seria un descrèdit per al Govern de Mariano Rajoy, “el que ha aprovat el 155 i ha tornat la normalitat” a Catalunya.

Mesures socials

Albiol ho ha dit en una entrega d’aliments a Càritas que ha fet a Badalona amb els joves de Nuevas Generaciones. El popular ha criticat que Puigdemont va prioritzar el procés a les ajudes socials, alhora que ha anunciat un paquet de mesures que activarà si és president.

Ha proposat una desgravació de fins al 30 % per a llars d’infants (siguin públiques o concertades), una bonificació del 15 % en la compra de material escolar i crear una política de deducció a les taxes universitàries. Ara bé, Albiol ha insistit que perquè el futur “govern constitucionalista tingui capacitat de tirar-ho endavant, passa perquè el PP tingui una força suficient” al Parlament.