Milian també ha demanat “a ERC i a Convergència que siguin clars, per saber què votem”. Ha afegit que la CUP és “la garantia de no retrocedir”, ha demanat als dos partits que “deixin el paternalisme, no cal que ens protegeixin de res” i ha defensat la capacitat d’organització de la gent.

El candidat tarragoní també ha tingut missatge per als comuns o els “superequidistants” i els ha etzibat que “com podem esperar 10 anys per fer un referèndum, si Podem va néixer fa cinc o sis anys com a defensor de l’esperit del 15-M i la setmana passada Iglesias va anar a fer reverències al rei“, en referència a l’acte per celebrar l’aniversari de la Constitució. Amb tot, Milian ha conclòs que “ni equidistància, ni unicorns, ni follets del federalisme”.

FInalment, Milian ha fet autocrítica i ha demanat disculpes perquè “quan vam enviar Mas a la paperera de la història, no la vam tancar prou bé”. Ha lamentat la influència que ha tingut l’expresident en les decisions del govern de la Generalitat i ha assegurat que “no permetrem que ens torni al ‘peix al cove'”.

El número tres per Barcelona, Vidal Aragonés, ha respost des de Tarragona al candidat del PP, Xavier García Albiol, que si el PP, “el partit del 155”, queda per darrere de la CUP, “ho decideix el poble català”. Aragonés ha afegit que als cupaires “no ens preocupa quedar per davant o per darrere del PP, el que ens preocupa és que el poble català sigui capaç de posar fi al 155”.

Aragonés també s’ha adreçat a ERC i a Catalunya en Comú per demanar-los una resposta sobre la proposta cupaire de crear una “xarxa única pública d’ensenyament i de salut”. També ha demanat als republicans.

“El masclisme recalcitrant” de Cs

La número 10 a la llista per Barcelona, Núria Gibert, que ha dedicat la seva intervenció a parlar del feminisme com a base per construir la república, ha alertat de l’ascens de Ciutadans, un partit que considera “profundament masclista”. Per això ha demanat que “cap vot feminista vagi a Ciutadans” i ha demanat que els partits que “fan broma amb la violació, que fan gala de masclisme recalcitrant, siguin castigats”.