El PP ha celebrat al Museu d’Història de Barcelona l’acte més carregat de simbolisme de la campanya, fins al moment. Albiol s’ha acompanyat de Pablo Casado (vicesecretari de Comunicació del PP) i d’Adolfo Suárez Illana, fill d’Adolfo Suárez González —primer president espanyol després del franquisme— per commemorar els 40 anys del restabliment de la Generalitat.

Per això, Albiol ha retret als independentistes haver deixat de banda el “sentit d’estat” de Suárez i Josep Tarradellas, que “van ser capaços d’aparcar el que els separava”. A més, el candidat popular ha lloat la figura d’Adolfo Suárez perquè, tot i que no va ser escollit democràticament, va respectar les lleis; en canvi, “alguns han estat elegits democràticament com Puigdemont, però actuen com dictadors de països subdesenvolupats”.

Albiol també ha tingut paraules contra la resta de partits constitucionalistes. De fet, els ha marcat dues línies vermelles per poder arribar a acords postelectorals: “No participarem en una reforma de la Constitució que sigui una voladura del marc de convivència”, ha dit en referència a les declaracions d’Inés Arrimadas (Cs), erigint-se com a federalista. “Ni acceptarem que alguns intentin, a través de la Generalitat, perdonar els culpables”, ha etzibat a Miquel Iceta (PSC).

El PP avisa d’una “ulsterització” a Catalunya

Adolfo Suárez fill ha destacat que el seu pare sempre va respectar les lleis: “Va arribar a la democràcia sense trencar ni una sola llei, ni tan sols una llei franquista”. Per la seva banda, Pablo Casado ha assegurat que el moment actual d’“ulsterització” de la política catalana es remunta a l’any 2003, quan el PSC, ERC i ICV van firmar un pacte de govern. El van rubricar al Saló del Tinell, una sala molt propera on els populars han celebrat els 40 anys de restitució de la Generalitat.