La CUP aposta per crear un model sanitari que sigui 100 % públic i, d’aquesta manera, posar fi a la “mercantilització de la salut”. A Reus, on la CUP va denunciar el cas Innova, el cap de llista per Tarragona, Xavi Milian, ha argumentat que “ens trobem amb un sistema que fa aigües i que amb la política autonòmica i les seves competències només permet posar-hi pedaços”.

La CUP aposta per un model que no tracti a la ciutadania “de forma classista” i sense la intervenció de consorcis, fundacions o empreses privades, fet que converteix el sistema actual en “opac i poc transparent”. També ha lamentat, tot recordant el cas Innova, que “la conxorxa criminal” amb empreses privades que “s’emporten beneficis de les arques públiques” es repeteix arreu del país.

Milian ha explicat que el model que plantegen és “global, que parteixi de l’atenció primària i elimini les empreses privades”. Els cupaires hi inclourien els centres sanitaris i hospitalaris, però també els centres de salut mental i les residències geriàtriques.

Crítiques a les promeses del PSC

El candidat per Tarragona de la CUP ha criticat durament els socialistes i ha tret qualsevol mena de credibilitat a les promeses de Miquel Iceta. Milian assegura que “parlaran d’indults, de reformes fiscals, de terceres vies i trauran el ‘follet’ del federalisme a les portades dels diaris quan tots sabem que és més un personatge del ‘Polònia’ que un altra cosa“. Segons Milian, els socialistes “no aspiren a resoldre els problemes del nostre país, sinó simplement a mantenir el sistema autonòmic”.