Domènech ha interpel·lat directament a la número dos de la llista d’ERC, Marta Rovira, després que aquesta els hagi demanat el suport per les forces independentistes. El candidat dels comuns, que es nega a donar suport qualsevol proposta de govern que inclogui Junts per Catalunya, ha preguntat als republicans si opten per posar-se al costat dels qui han finançat les escoles bressol —en referència al govern de Colau a Barcelona— o “els que no hi han posat ni un euro” —en referència al govern de Junts pel Sí.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha obert l’acte reclamant un govern progressista que posi al centre l’agenda social. Com ja va fer el dia d’inici de campanya, Colau ha defensat portar les polítiques socials de l’Ajuntament de Barcelona al Parlament de Catalunya. Ha assegurat que el seu govern “ha batallat” contra l’Estat i la Generalitat per implementar

Suports internacionals

Catalunya en Comú – Podem ha rebut avui suport del periodista britànic Owen Jones i del líder de França Insubmisa, Jean-Luc Mélenchon, que ha apostat per un procés constituent per sortir de l’impàs polític a Catalunya. Ha alertat l’Estat que “la pàtria, la nació, no pot ser una camisa de força”. I ha afegit que quan es trenca el pacte polític en un territori s’ha d’obrir un procés constituent amb el poble. Mélenchon també ha criticat les càrregues policials de l’1-O i l’empresonament dels membres del govern destituïts: “Som progressistes i alguns revolucionaris, però som demòcrates; convencem, no martiritzem, no arrestem”.