Junts per Catalunya redobla els esforços per sumar al màxim de votants en els quatre dies que queden de campanya electoral. En connexió des de Brussel·les, Carles Puigdemont ha apel·lat també els no independentistes: “Un país millor el volem tots”. “Ara tenim l’oportunitat d’enviar un missatge nítid al món: que no ens rendim“, ha asseverat. Per això ha fet una crida perquè la nit del 21-D els votants vagin a dormir “alçats, dempeus” i mantinguin “el compromís que hem adquirit amb els nostres fills de deixar-los un país millor”.

Els dos candidats de la llista que són en presó preventiva a Madrid, Joaquim Forn i Jordi Sànchez, han estat presents al míting. Forn ha adreçat un missatge a través de la seva dona, Laura Masvidal, en què subratlla que “la millor resposta al 155 i per defensar les nostres institucions” és una victòria de Junts per Catalunya. I afegeix que “la nostra força per guanyar són la pau i el diàleg, unes eines que ens faran invencibles”.

La veu de Jordi Sànchez

La sorpresa de la nit ha estat un missatge de veu de Jordi Sànchez, número dos de la llista, gravat des de la presó de Soto del Real. L’expresident de l’ANC s’ha mostrat convençut que la victòria de Puigdemont és “a tocar dels dits”. Ha advertit que “l’únic adversari polític de veritat és Rajoy, que ha de treure les seves brutes mans del govern de la Generalitat. Iceta, Arrimadas i García Albiol són els babaus útils de Rajoy”. Sànchez ha conclòs amb un missatge als indecisos: “Si algú dubta, que pensi en Brussel·les o la presó. És el vot de la  nostra dignitat com a país”.

L’acte ha arrencat amb tots els candidats pujant un a un a l’escenari, tots amb mocadors o jerseis grocs, entre els aplaudiments de les més de 3.000 persones que s’aplegaven al pavelló de la Vall d’Hebron. Els primers a intervenir han estat els caps de llista per Lleida, el pedagog Josep M. Forné; per Tarragona, l’advocat Eusebi Campdepadrós; i per Girona, la vicerectora de la UdG, Gemma Geis. “Si volem que Puigdemont sigui el president, hem de votar el president Puigdemont”.