Raül Romeva ha cridat a omplir les urnes el 21-D “de dignitat i respecte” per fer sortir al cap de llista del partit, Oriol Junqueras, de la presó. “La seva llibertat depèn de la nostra victòria. Els vots a ERC garantiran que surtin i tornin a casa”, ha dit el número tres a la llista, per després afegir que els vots també serviran “per fer una societat per a tothom, justa i acollidora, en la qual Junqueras treballa des de fa anys”.

La número u de la llista per Lleida, Meritxell Serret, ha estat present al míting a través d’un vídeo gravat des de Brussel·les. Serret s’ha referit a “la bona gent” que no és independentista i no votarà ERC: “No em crec que puguin estar contents pel fet que nosaltres ens sentim perseguits, amenaçats, i alguns de nosaltres siguem a presó o exiliats”. “La bona gent té ganes de sentir-nos un sol poble” ha afegit.

Serret també ha demanat “continuar fent República tot vetllant per la convivència” i ha assegurat que els republicans guanyaran les eleccions “per seguir fent país”.

“Iceta i Ros són el cavall de Troia de l’Estat a Catalunya”

L’exeurodiputat d’Esquerra, Ernest Maragall, ha començat la seva intervenció explicant que ha vingut a Lleida per “demanar perdó perquè els que ho haurien de fer no ho fan” i ha demanat de passar pàgina del socialisme oficial: “Iceta i Ros són el cavall de Troia de l’Estat a Catalunya, són un agent doble que treballa des de dins al servei dels de fora”, ha dit. Maragall també s’ha referit a Ciutadans, de qui ha dit que tenen per lema “Ara sí, votarem” perquè “no estan acostumats a la democràcia”.

També s’ha referit a Ciutadans el líder de Demòcrates, Antoni Castellà. Ha dit que la formació taronja viu en un bucle: “Porres, 155, votem, no m’agrada el resultat i un altre cop porres, 155, votem, no m’agrada el resultat”. Ha afegit que els republicans trencaran aquesta cadena el dia 21 de desembre.