Carles Puigdemont presumeix, des del primer dia de campanya, de tenir la llista més transversal i la que més s’assembla a la candidatura unitària que demanaven moltes veus sobiranistes per a les eleccions del 21 de desembre. Ho ha volgut escenificar aquest divendres en un acte amb els amics del president, que li han fet arribar el suport fins a Brussel·les.

“Vostè ja és el nostre president”, “ens en sortirem” o “torna aviat”, són alguns dels missatges que li han enviat a través d’una videoconferència. Entre el públic, sobretot, hi havia professionals de la cultura, però també de l’esport, l’economia i els mitjans de comunicació, com Miquel Calçada, Miquel Puig, Lloll Bertran, Pep Cruz o Boris Ruiz. També s’hi han aplegat independents de la llista, com Ferran Mascarell, Anna Tarrés o Joan Lluís Bozzo.

El missatge comú entre les desenes d’assistents era “fer pinya al costat del president”. L’acte, que ha començat amb alguns problemes tècnics en la connexió amb Brussel·les, ha servit per fer força a l’entorn de la figura de Puigdemont, qui consideren el president legítim a qui “no podíem dir que no”. El candidat s’ha compromès que, si guanya, el govern farà “de la cultura la seva carta de presentació al món“. I ha acabat desitjant poder-se abraçar en persona i fer-se “totes les selfies amb vosaltres que ara no em puc fer”.