Els republicans s’endurien la victòria al Parlament el 21-D, segons l’enquesta del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per a ‘El Periódico’. El sondeig apunta a un clar distanciament entre les forces independentistes, ja que atorga a Junts per Catalunya entre 26 i 27 escons, una xifra molt similar a la que obtindria Ciutadans (27-28). El PSC seria la quarta força i sumaria entre vuit i nou escons respecte als aconseguits el 2015. La tercera força independentista perdria suport, quedant-se amb quatre diputats menys que fa dos anys. En aquest sondeig el bloc sobiranista se situaria en una forquilla de 66 a 69 escons —podria aconseguir els 68 escons que atorguen la majoria absoluta—, mentre que el bloc constitucionalista se situaria entre els 56 i els 59 diputats.

L’enquesta que publica l”ABC’  apunta que Ciutadans podria convertir-se en la primera força al Parlament. Tot i això, amb uns resultats molt similars a les dues formacions independentistes, ERC i JxC, que estarien frec a frec, amb el ball d’un diputat. El sondeig, realitzat per GAD3 per la publicació, també dona més diputats als socialistes que el 2015 (22-23) i marca clarament la pèrdua de, com a mínim, tres diputats dels populars, així com també quatre de la CUP. Els independentistes aconseguirien, com a màxim, 67 escons —a un de la majoria absoluta— i els constitucionalistes n’obtindrien entre 60 i 63, cosa que comportaria que tampoc no aconseguirien ocupar un seient més de la meitat de l’hemicicle.

Una desena d’escons serien els que diferenciarien la llista de Junqueras (33) i la de Puigdemont (22), segons l’enquesta d”El País’ (elaborada per Metroscopia). Qui es convertiria en clara guanyadora de les eleccions seria la candidata de Cs, Inés Arrimadas, amb 35-36 escons. De fet, amb aquest ascens, el sondeig també apunta la pèrdua de més diputats populars, quedant-se amb cinc o sis. Finalment, la CUP aguantaria l’embat i perdria només dos diputats. ERC, JxC i la CUP sumarien, en aquest cas, 63 diputats, i Cs, PP i PSC, obtindrien una forquilla de 52-54 escons. No obtindrien majoria absoluta ni uns ni altres.

D’aquesta manera, cap força aconseguiria majoria absoluta, i la suma dels independentistes estaria molt disputada per aconseguir-la. En el que sí que coincideixen les enquestes a una setmana del 21-D és en l’alta participació a aquestes eleccions, que es preveu que rondi el 80 %, sobrepassant el percentatge de mobilització dels votants de les darreres eleccions autonòmiques del 2015.