(ACN) La candidata dels comuns al 14-F, Jéssica Albiach, ha defensat aquest dimecres copiar a Catalunya el model de diàleg entre agents socials, econòmics i polítics que la ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha engegat a l’Estat. “Volem el diàleg marca de la casa de Yolanda Díaz, és imprescindible perquè ningú quedi enrere”, ha insistit la líder dels comuns, que ho ha fixat com a “camí a seguir”.

En una atenció a mitjans a Cornellà de Llobregat, la candidata ha lamentat que el govern actual hagi treballat “d’esquena” als agents socials i econòmics” i hagi estat “aïllat” i “sense voler concertar res”. Albiach, ha dit que ara s’ha obert “una finestra d’oportunitat” per “canviar un sistema injust que fa mal”. Albiach també s’ha referit al cas concret de l’empresa Nissan, que va amenaçar d’acomiadar milers de treballadors, i ha denunciat que “després de rebre diners públics volgués marxar i deixar tirada la gent”.

“Això no pot tornar a passar mai més”, ha insistit, i ha demanat que en les empreses on s’inverteixi diners públics després les administracions tinguin capacitat de participar en les grans decisions. Això, segons ha dit, evitaria que es repetissin “espectacles i situacions dures” com les viscudes a Nissan.

Yolanda Díaz defensa les paraules d’Iglesias

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, que ha participat en l’atenció als mitjans dels comuns a Cornellà de Llobregat d’aquest dimecres, ha mostrat el seu suport a les declaracions de Pablo Iglesias, en què assegurava que a Espanya “no hi ha una situació de plena normalitat democràtica” i ha afirmat que tot el Govern espanyol subscriu aquesta opinió. “És tan evident el que pensa el Govern que ahir es va registrar una iniciativa per corregir l’anomalia”, ha dit en referència a la proposta perquè no es castiguin amb presó els “excessos verbals” de les manifestacions artístiques.

Díaz ha dit que les paraules d’Iglesias són “claríssimes” i ha afegit que és “una defensa de la democràcia“. La ministra ha afirmat que “és tan evident el que pensa el Govern” que si no hi estiguessin d’acord amb Iglesias no haurien registrat la iniciativa per “corregir el dèficit”.

“Tot Espanya sap que tenim rapers que han d’entrar a presó, que tenim el PP més corrupte de la història, el saqueig del qual ha costat 90.000 milions d’euros a les arques públiques i, mentre ens retallaven i privatitzaven, ens saquejaven i ens estaven robant. Anormalitat democràtica? Sembla normal això? Jo crec que no és normal”, ha sentenciat.

Un govern “realment d’esquerres”

La ministra ha demanat el vot per als comuns per un govern “realment d’esquerres” i ha apuntat que “la clau està no en declarar-se d’esquerres sinó en ser tots els dies el que un diu que és”. En aquest sentit, ha criticat sense mencionar-lo el PSOE i ha dit que el que seria realment d’esquerres és no oposar-se a pujar el salari mínim o a garantir un habitatge digne i no voler retallar les pensions.