ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "S'ha mort de pena, probablement per la situació en què ha viscut. Alguns hauran de reflexionar si en la vida val la pena esperar els esdeveniments abans de jutjar les persones. En aquest cas, Rita Barberá ha mort amb una pena dins perquè alguns li van imposar la pena social abans i sense ni tan sols esperar si un jutge li imposava una pena judicial."

Alberto Fernández Díaz ha destacat que l’exalcaldessa de València “era una gran persona com a companya” i, per aquest motiu, ha qualificat de “misearble i mesquí” que els diputats d’Units Podem no assistissin al minut de silenci que s’ha fet aquest dimecres al Congrés. També ha recordat que Barberá no tenia cap condemna judicial, sinó que “alguns van imposar-li una pena social”. Per culpa d’aquest “calvari sense precedents”, Fernández Díaz ha conclòs que la senadora “ha mort de pena”.

El president del Grup Municipal del PP ho ha dit després d’explicar la proposició que durà al plenari d’aquest divendres. Els populars se sumen a la crítica que CiU i C’s fan de la inacció del govern i li demanaran que presenti un document que detalli “quant costen, com es pagaran i en quin termini” s’aplicaran les polítiques anunciades, com les enfocades a reduir la contaminació. Els populars també insten l’alcaldessa, Ada Colau, ha redactar un pla d’inversions municipal en què s’expliquin “els mínims imprescindibles” de les inversions que vol fer el consistori.