"Sembla que l'única sortida o el que ells voldrien és que l'Ajuntament comprés aquest edifici, que, a més, podria aprofitar per fer pisos de lloguer social que fan una gran falta a tot Barcelona, però sobretot aquí, a Ciutat Vella"

Maria Assumpció Vilà, síndica de greuges de Barcelona, insta l’Ajuntament a fer tot el possible per salvar el Gimnàs Social Sant Pau i mantenir la important tasca social per a 700 ciutadans en risc d’exclusió, que no paguen cap quota, entre els quals figuren persones sense sostre, en situació irregular i uns 400 nens del Casal d’Infants.  La seva aposta és que el consistori compri l’immoble i se’n pugui donar un ús social. En declaracions a BTV, Vilà ha assenyalat que “l’única sortida o el que ells voldrien” és que l’Ajuntament “comprés aquest edfici” i ha subratllat que “es podria aprofitar per fer pisos de lloguer social”. “Fan falta a tot Barcelona però sobretot aquí, a Ciutat Vella”, ha apuntat.

Tot i que s’inclini per la compra de l’espai, Vilà s’ha mostrat oberta que el consistori estudiï les possibilitats existents per arribar a un acord amb la propietat que permeti garantir la supervivència del projecte. De moment, segons ha explicat la síndica, només s’ha entrevistat amb les persones que treballen a l’equipament i obrirà una investigació d’ofici per abordar la qüestió. La setmana passada, l’Ajuntament ja va rebutjar la proposta de la CUP d’expropiar el gimnàs per evitar que tanqui.

El gimnàs acumula un important deute per l’impagament del lloguer de l’edifici i, si no es troba una situació aviat, el desnonament podria arribar abans de principis de 2017. Aquest diumenge monitors i usuaris van traslladar les classes a la plaça de Sant Jaume per demanar que no es tanqui l’equipament.