Josep Garganté, regidor de la CUP Capgirem Barcelona, ha admès que el tuit que va publicar dilluns sobre Ernest Lluch va ser “desafortunat”. En motiu del 16è aniversari de l’assassinat de l’antic líder socialista a mans d’ETA, Ada Colau va publicar un tuit en què afirmava que Lluch va ser “un home compromès i estimat a tot arreu”.

Garganté li va respondre argumentant que “era del PSC-PSOE, que no eren les monges de la caritat precisament”, alhora que adjuntava una fotografia de Rafael Vera i José Barrionuevo -màxims responsables dels GAL- entrant a la presó.

La reacció d’alguns líders dels grups municipals no s’han fet esperar. El socialista Jaume Collboni, segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament, ha emès un comunicat en què li ha exigit una “rectificació immediata” i ha titllat l’escrit amb qualificatius com “paraules inadmissibles”, “autèntica falta de respecte” o “indigne d’un representant polític”. Per la seva banda, el president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha demanat a Garganté “respecte per les víctimes” i l’ha acusat d’actuar “com els regidors de Batasuna quan no condemnaven la violència d’ETA”. Finalment, Garganté ha exposat el context en què ha volgut emmarcar el seu tuit i ha admès que el redactat ha estat “desafortunat”.