El no de C’s i PP i l’abstenció de CiU i BComú i el PSC, els dos grups de govern, han comportat que la proposició presentada per la CUP Capgirem Barcelona no hagi obtingut els suports suficients. Jordi Martí (CiU) ha afirmat que els convergents només preveuen l’expropiació com a “últim recurs possible, si fallen altres mecanismes”, una petició que ha reiterat Koldo Blanco (C’s), qui ha coincidit a demanar que “es busquin altres mecanismes”. Per Xavier Mulleras (PP), l’expropiació “és una eina que no és l’adequada”.

Per part del govern municipal, la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, també ha explicat que s’estan explorant altres vies per resoldre el conflicte entre la cooperativa que gestiona el Gimnàs Sant Pau i la família Samaranch, propietària del local. Pin ha assegurat que “hi ha hagut moviments i voluntat d’entesa”, motiu pel qual vol “exhaurir la via de la negociació”.

La proposició només ha obtingut el vot favorable d’ERC i del grup proposant, la CUP. Pel portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Coronas, l’expropiació és necessària per preservar “la implicació social reconeguda pel barri” que té el gimnàs. María José Lecha (CUP) ha remarcat també la necessitat d’assegurar el futur de la cooperativa que gestiona el centre esportiu perquè, diu, ha estat capaç d’“omplir els buits on l’Administració no ha arribat”.