El portaveu dels republicans, Jordi Coronas, ha reconegut que “tot allò que és públic té una supervisió directa” i ha animat l’executiu a replantejar-se si el servei de neteja ha de seguir externalitzat. La proposició que ERC portarà a debat al plenari demana encarregar un informe sobre la municipalització d’aquest servei i, a més, fer una auditoria sobre la gestió que FCC ha fet en els anys anteriors. Després del suposat frau d’aquesta empresa a l’Ajuntament, la proposta d’acord d’Esquerra demana, si es demostra, limitar l’accés d’FCC a l’adjudicació d’altres serveis municipals.

Un ple amb quatre punts en l’ordre del dia

També des de C’s s’interpel·larà el govern sobre el suposat frau d’FCC en la recollida de residus amb un prec sobre els mecanismes de control. Serà en un plenari amb quatre punts en l’ordre del dia que depèn directament del govern. La líder de C’s, Carina Mejías, ho ha atribuït a la “paràlisi” del govern i ha anunciat que la formació taronja exigirà aquest divendres que l’executiu retiri el Pla d’inversions municipal perquè “no respon a cap objectiu concret”.

Des de CiU, el portaveu, Joaquim Forn, ha qualificat de “fet insòlit” l’ordre del dia del plenari i ha assegurat que “demostra que el govern està aturat”“Sembla com si hi hagués ja no només una al·lèrgia al pacte i al diàleg, sinó també al treball”, ha sentenciat Forn. Precisament CiU portarà a debat al plenari una proposició que insta el govern a “assumir les funcions executives”.