JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU "El nostre compromís per desenvolupar aquestes mesures estructurals i excepcionals hi podem donar recolzament sempre i quan tinguin un aval tècnic i científic." CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de C's "En el 2020, curiosamente después de las elecciones. Así que esto apunta a una falta de compromiso del gobierno municipal en la ejecución de esas medidas que vayan a determinar una mejora de la calidad del aire." JORDI CORONAS, portaveu del Grup Municipal d'ERC "Més enllà de la mesura que el 2020 els vehicles més contaminants no puguin circular a la ciutat, cosa que ens sembla bé, més enllà d'això no hi ha massa més."

Joaquim Forn ha expressat el compromís de CiU per desenvolupar les mesures contra la contaminació que el govern va detallar aquest dilluns, però ha advertit que seran exigents. “Les mesures han de tenir un suport tècnic i científic perquè no siguin contraproduents”, ha dit Forn, que no ha vist “cap novetat” en les mesures per desplegar el transport públic i, en concret, la nova xarxa de bus.

La presidenta del Grup Municipal de C’s, Carina Mejías, ha criticat que el veto als cotxes contaminants el 2020 no s’aplicarà aquest mandat i hi veu “falta de compromís” del govern per tirar endavant les mesures contra la contaminació. Mejías ha explicat que una de les propostes de C’s és la gratuïtat del transport públic en episodis d’alta contaminació, i que insistiran el govern en aquest aspecte.

Des d’ERC, el portaveu Jordi Coronas ha dit que, d’entrada, fan una valoració positiva de les mesures, però que cal anar “més enllà” de fixar el 2020 com a límit pels cotxes més contaminants. Coronas ha reclamat una “aposta decidida pel transport públic” si realment es vol reduir la mobilitat interurbana, i també pel vehicle elèctric.