La portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, ha estat escridassada aquest diumenge al migdia durant la diada castellera de la Festa Major de les Corts, on ella va viure. Arrimadas ha entrat a la seu del districte acompanyada de la regidora de Ciutadans Luz Guilarte, quan totes dues han estat escridassades per les persones que es congregaven a la plaça de Comas. Quan ha sortit al balcó per gaudir dels castells, ha rebut una xiulada, acompanyada per càntics de “llibertat presos polítics” o “fora”.

Prèviament a l’incident, Arrimadas ha atès els mitjans per parlar de l’actualitat política. La portaveu de Ciutadans al Congrés ha aprofitat l’ocasió per demanar al PSC que “rectifiqui” i doni suport a la moció de censura al president de la Generalitat, Quim Torra, que es votarà al Parlament aquest dilluns. Arrimadas ha demanat als socialistes que no “salvin la papereta” a Torra i ha dit que, si dilluns continua com a president, “és gràcies al suport del PSC”.

A més, Arrimadas ha afirmat que es tracta d’una moció per la convivència i que respon a una situació molt greu. En ser preguntada pel motiu de la moció sabent que no pot prosperar per una qüestió de vots, la portaveu al Congrés ha explicat que “mai hi havia hagut un president que donés suport explícit a persones que han reconegut davant un jutge preparar atemptats” i, per tant, creu que “s’ha marcat un abans i un després”.

Obre la porta a “un gran acord nacional”

Pel que fa als comicis, Arrimadas també ha obert la porta, com va fer Rivera, a “un gran acord nacional”, tot i que ha insistit que això només passaria “si els números no donessin” i, per tant, la seva primera opció continua sent un govern conjunt amb el PP. En aquest sentit, ha remarcat que els resultats del PSOE són importants perquè repercutiran en la seva actitud. “Si pateixen una patacada electoral i no tenen el resultat que esperen és més fàcil que rectifiquin, mentre que si treuen un gran resultat seguiran el camí de pactar amb Puigdemont a la Diputació”, ha detallat.