Pocs canvis en les primeres posicions de les llistes d’En Comú Podem per a les eleccions generals del 10 de novembre. Jaume Asens repetirà com a cap de llista de la formació en el Congrés dels Diputats. Sí que hi haurà un canvi significatiu pel que fa al Senat. La historiadora i filla d’Ernest Lluch Rosa Lluch serà qui liderarà la candidatura, rellevant així Noelia Bail, líder de Podem Catalunya, que va ser la cap de llista el 28 d’abril.

En roda de premsa, Asens ha presentat els comuns com els hereus del socialisme català. Afirma que el PSC “ha abdicat en la defensa del seu llegat. I estan molt subordinats al PSOE”. L’alcaldessa, Ada Colau, ha interpel·lat els votants progressistes que van votar Sánchez per aturar la ultradreta i que creuen que el líder socialista els ha fallat. “Aquests votants decebuts els hi diem que nosaltres no fallarem. Serem la garantia perquè el PSOE miri a l’esquerra i no a la dreta” ha sentenciat Colau.

En aquest sentit ha parlat Asens, que ha afirmat que és necessari que Podem obtingui un bon resultat perquè el PSOE pacti amb l’esquerra i no amb la dreta. “Som el vot útil perquè el PSOE no pacti amb Ciutadans”. Malgrat tot, el líder d’En Comú Podem al Congrés ha estat molt crític amb Sánchez. “Quan tanquem els ulls sembla que Sánchez sigui Rivera. El PP ha deixat de parlar del 155, i en canvi, Sánchez amenaça amb un 155”.